söndag 29 oktober 2017

SFI-mästerskapen

Igår hölls SFI-mästerskapen i styrkelyft i Jakobstad.


Vi var framme i Jeppis kl 9, då invägningen skulle ske. Min morgonvikt såg bra ut. T.o.m så bra ut att jag kunde äta frukost före utan att bli nervös över vikten. 
Vid invägningen vägde jag 61,2 kg. Min plan var att försöka väga strax under 63 kg (min viktgräns) men tror att jag gick ner lite under morgonen p.g.a nervositeten. 


Damerna var först ut. Vi var 7 stycken damer som tävlade.
Första delmomentet var knäböj. Jag gick in på 110kg, vilket jag klarade. Andra lyftet satte jag 115kg men bommade. Bommade även sista lyftet.. Så 110kg var det som jag fick med mig. 

Lite besviken ändå, för hade nästan hoppats på ett 120kg lyft. Men det var någonting jag inte kunde älta länge på, bara att gå vidare och börja fokusera på nästa delmoment. 


Det blev dags för nästa delmoment, bänkpressen. 
Där fick jag ju faktiskt en 2,5 kg ökning från förra tävlingen (alltså nytt tävling PB) på 55kg. 


Sista delmomentet, marklyften. 
Som startvikt hade jag lagt 125kg, vilket jag klarade. Som andra lyft lade jag 135kg, som jag också klarade. Som sista lyft lade jag 140kg, vilket inte gick idag.... 
Men som jag kämpade! Hela publiken hejade, så fick verkligen ett superbra stöd ifrån dem. Jag drog allt på vilja, så idag var det nog bara styrkan som inte fanns där... Men 135kg fick jag med mig i alla fall. Vilket ändå är tävlings PB. 


Med en total på 300 kg slutade jag på en andra plats. 
Jag förbättrade SFI-rekorden i marklyften och i totalen. 

Trots att det inte helt var min dag så är jag ändå rätt nöjd. Jag klarade mitt årsmål att få en total på 300kg på tävling, så det var ju bra.
Varför det inte blev exakt så som jag ville tror jag beror på att jag fick min toppning för tidigt helt enkelt. Så nu är det bara att analysera och se hur jag ska få det att stämma rätt på rätt dag nästa gång istället (inte 2 veckor för tidigt som denna gång). Jag är så nöjd över våran klubb! Vilket gäng vi är!!
10 tävlande (två som inte är med på bild, eftersom att dom var tvungna att åka) och 6 medaljer kammade vi hem. Vilka resultat!! Och alla från klubben som var med under dagen som inte tävlade idag, och hjälpte till med oss som tävlade. TACK!!
Nykarleby kraftklubb levererar!! Vilka fina människor! 

Det är faktiskt någonting med det bästa med denna sport. Gänget man får umgås med. 
Kraftfamiljen!

2 kommentarer:

Aidai sa...

Grattis o strongt jobbat!!

Sara Nyholm sa...

Tack så mycket! :D