lördag 12 mars 2016

Att bli stoppad av polisen i Thailand

Idag när vi åkte iväg med vår tuk tuk så blev vi stoppade av en polismotorcykel. Vår chaufför steg ur bilen och plötsligt hade vi sex stycken poliser runt hela bilen. De gick igenom allt som fanns i bilen, de luktade på chaufförens cigaretter osv.. De tog t.o.m kort på bilen från alla möjliga vinklar med oss inuti. 
Det blev bestämt att vår chaufför skulle in till polisstationen...

Det visade sig att vi satt på med en tuk tuk vars chaufför inte hade körkort och med en tuk tuk som hade körförbud. Om vår chaufför var påverkad av någonting vet vi ingenting om, men det sista vi såg av honom var när han försvann in till polisstationen. 

Poliserna var jätte trevliga och bad om ursäkt om att vi fick vara med om detta. Men ni kan ju tänka er känslan av att bli skjutsad till polisstationen och stå där på parkeringen tillsammans med sex stycken poliser.. Fastän vi inte kunde veta hur läget låg till med våran chaufför så kände man sig som en kriminell när man stod där. 
Men verkligen plus poäng till poliserna! De var jätte trevliga mot oss och försökte verkligen få oss att trivas den stunden som vi stod där och väntade på vår nya tuk tuk som de hade fixat åt oss... 


2 kommentarer:

Maria sa...

Måste ju vara lite extra läskigt med polis i ett främmande land, trots att man inte själv gjort något fel..! :S

Sara Nyholm sa...

Precis! Tror inte att det vore något vidare att sitta inne i e thailändskt fängelse...